Prima Protein, del av Prima Blue

Vi har som mål å være markedsleder innen produksjon og salg av høykvalitets marine proteiner og marine oljer i Norge og utlandet

Prima Blue

Prima Protein ble etablert i 2017. Bygging av fabrikken på Eigerøy i Egersund startet i februar 2018 og det topp moderne prosessanlegget stod klar i februar 2019. Den 19 februar mottok vi ble første leveranse av pelagisk fisk og produksjonen startet.

Prima Protein er en del av Prima Blue – en ledende leverandør av førsteklasses sjømat og fiskeprodukter.

Vårt fokus og våre mål

Prima Protein har som mål å være markedsleder innen produksjon og salg av høykvalitets marine proteiner (fiskemel) og marine oljer i Norge og utlandet. Vi skal bidra til å styrke Norges posisjon som foretrukket leverandørland av pelagisk produksjon. For å oppnå dette fokuseres det på følgende nøkkelelementer:

Kundetilfredshet, kontinuerlig forbedring av prosesser og produkter, respekt for miljøet, helse og velvære for alle mennesker involvert i prosessene, sikkerhet og risikoredusering under alle operasjoner, overholdelse av lovkrav, fôr-/matsikkerhetsforskrifter samt samfunnsansvar.

Prima Proteins innovative målsetting er å utvide produktspekteret slik at proteinet blir brukt til å produsere flere produkter utover ingredienser til fiske- og dyrefôr. Vårt mål er å nå lenger ut i næringskjeden. Pelagisk protein er en rimelig proteinkilde, med høyt prosesseringspotensial i riktig applikasjon.